ADAF 2016 zit erop!

ADAF 2016 zit erop!

De ADAF 2016 zit erop! Dit jaar heb ik voor de eerste keer mee gedaan met de landelijke kunstbeurs. Deze werd van 23 tot en met 25 september 2016 gehouden in het World Fashion Centre te Amsterdam. Ik heb de beurs beleefd als een goed georganiseerd evenement. De contacten tussen de deelnemende kunstenaars onderling en tussen de kunstenaars en het publiek vond in een ongedwongen, ontspannen sfeer plaats. De beurs is goed bezocht door kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Misschien dat een aantal bezoekers zich hebben laten weerhouden door het prachtige septemberweer.

 

Investeren op de lange termijn

Aan de beurs werd door ongeveer 200 kunstenaars meegedaan die een grote diversiteit aan kunstwerken lieten zien. Het is dan begrijpelijk dat niet iedereen alle kunstenaars aandoet. Daarom waren er links en rechts in de stands zo nu en dan wat ‘stille’ momenten. Over het algemeen kan ik echter terugzien op een geslaagde beurs met een mooie belangstelling voor mijn werk.
Kunstbeurzen zijn prima podia om je werk aan een breed publiek te presenteren. Natuurlijk, je weet van tevoren niet hoe het zal uitpakken. Het kan leiden tot ‘de klapper van het weekend’. Het kan ook zijn dat deelname zijn vruchten pas op de langere termijn afwerpt. En natuurlijk kan het ook nog zo zijn dat het helemaal niets oplevert, niet op de korte en niet op de lange termijn.

adaf 2016 impressie 02
Als kunstenaar ben je (ook) ondernemer en het kenmerk van ondernemen is risico lopen…… In mijn geval waren de verkopen redelijk maar niet voldoende om de deelnamekosten af te dekken. Van de andere kant zijn er wel enkele interessante contacten gelegd waaruit mogelijk verdere afspraken kunnen voortvloeien. En daar gaat het toch om?!