Kunst als houvast in luxe geschenkdoos

In 2020 ben ik begonnen met de rubriek ‘Kunst als houvast’. In de rubriek staat een fotowerk uit mijn collectie centraal waaromheen ik licht filosofisch getinte beschouwingen heb geschreven.
De gepubliceerde ‘houvasten’ heb ik in mijn nieuwsbrieven opgenomen.
Onlangs heb ik de verschenen edities in mijn website toegankelijk gemaakt voor ieder die ze wil zien en lezen..
De ‘houvasten’ kunnen hier worden bekeken.

Onzekere tijden

Aanleiding voor de rubriek was het tijdsgewricht in het voorjaar van 2020. Met name de verregaande coronamaatregelen van de overheid kwamen hard aan. Onder andere had de culturele sector veel te lijden van deze maatregelen.
Kunstkijken en -beoefenen waren over het algemeen niet mogelijk. Als tegenwicht voor deze situatie wilde ik de lezers van mijn nieuwsbrieven iets van een kunstzinnig houvast bieden in onzekere tijden.
In de periode van april tot en met oktober 2020 zijn 10 afleveringen uitgebracht.
Daarna is het een tijdje stil geweest. Maar recentelijk heb ik besloten om de rubriek weer nieuw leven in te blazen. Er is immers altijd wel aanleiding voor een kunstzinnig houvast in de vorm van een overweging in beeld en woord.

‘Geboxte’ houvasten

Uit de tot nu toe gepubliceerde ‘houvasten’ heb ik er zes geselecteerd. Deze heb ik in fine art kwaliteit laten printen. De print heb ik, samen met de bijbehorende tekst, in een mooie geschenkdoos gedaan. In de doos is eveneens een certificaat opgenomen.
Van de geselecteerde ‘houvasten’ wordt maar één exemplaar ‘geboxed’.
Het zijn daardoor unieke werkjes geworden die uitstekend geschikt zijn voor een persoonlijk, exclusief kado voor jezelf of iemand anders.
De prijs van de doos is € 125.
Als u belangstelling hebt neem dan gerust contact op.


Gegevens:
Kleur van de doos: zwart
Buitenformaat van de doos 24 x 33,5 cm
Op de doos is een handgekleurde, analoge foto opgenomen, formaat 15x15cm

De print is gemaakt op Hahnemühle Fine Art William Turner, 310 g/m2
Formaat van de fine art prints: variërend van 20×20 tot 20×29 cm
De tekst is geprint op kalkpapier, 90 g/m2
Het infoblad is geprint op Fabriano Rosaspina, 220 g/m2


Alle ‘geboxte’ houvasten zijn slechts in één enkele oplage gemaakt.