Kunst in het Maasziekenhuis

Kunst in het Maasziekenhuis

Kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer bestaat in 2016 tien jaar. Dit jubileum is in september j.l. op grootse wijze gevierd. In plaats van de traditionele jaarlijkse open atelierroute heeft de Kunstkolk op drie locaties in de gemeente Boxmeer exposities gehouden waarbij voor elke expositie is uitgegaan van een van de thema’s horen, zien en zwijgen. Het publiek kwam in grote getale en was lovend over de exposities.
Het is niet alleen bij deze exposities gebleven. In samenwerking met het Maasziekenhuis was al eerder afgesproken dat gedurende het gehele jubileumjaar 2016 werk van Kunstkolkleden is te zien in de openbare ruimtes van het Maasziekenhuis. Kunst in het Maasziekenhuis! De expositiereeks is in januari 2016 gestart en loopt door tot en met medio januari 2017.

Nu te zien

Op dit moment is de vierde expositie ingericht. Naast fotowerken van mijzelf is ook werk te zien van de Kunstkolkleden Anke van Gorp (ruimtelijk weefobject), Marian Sondermeijer (keramiek)  en Kristianne Tummers (mixed media).

pantein_2016_02
Speciaal voor de expositie in het Maasziekenhuis heb ik de serie ‘onderstroom’ gemaakt. De serie bestaat uit 7 cyanotypes. Informatie over de aanleiding en achtergrond van deze serie is te vinden in mijn nieuwsbericht ‘Wil Friesen presenteert zijn nieuwe serie ‘onderstroom’ van 18 oktober 2016. ‘Onderstroom’ is te zien op de houten wand links vooraan in de hal op de begane grond.
Behalve deze serie zijn er nog een achttal landschappen van mij te zien. In deze werken heb ik geprobeerd een verbeelding te geven aan de (kennelijke) emotionele stemming van de bomen. Daarmee wordt uitdrukking gegeven aan het idee dat de landschappen meer weten dan ze laten zien. Deze werken zijn te zien op de eerste etage, route 103.
De werken blijven tot medio januari 2017 hangen.