Online publicatie portfolio’s

Er zijn tegenwoordige prachtige mogelijkheden om digitale portfolio’s te maken. Deze mogelijkheden heb ik gebruikt om er twee te maken van mijn recente fotowerken. 
Het ene is een portfolio van de landschapsverbeeldingen waarmee ik in mei jl. ben gestart. Het andere is een portfolio van een keuze uit mijn analoge landschapsverbeeldingen die ik in de jaren 2018 tot en met 2021 heb gemaakt.

Verbeeldingen van het landschap

Primair gebruik ik de analoge fotografie om mijn landschapsverbeeldingen te maken. Daarmee heb ik de mogelijkheid om een sfeer in de beelden te leggen die het gevoel kan oproepen dat het ‘landschap meer is dan het laat zien….’.
Eind vorig jaar ben ik ermee begonnen om naast de analoge fotografie ook de digitale techniek te gebruiken. Ook in deze digitale werken probeer ik dezelfde sfeer te leggen als in de analoge werken.

Analoge gereedschappen

De analoge fotografische middelen en technieken blijven, zoals gezegd, dankbare gereedschappen om mijn landschapsverbeeldingen te maken. Deze manier van werken is tijdrovend. Het is niet iets voor iemand die snel resultaat wil zien. Het verloopt volgens een proces dat uit verschillende elkaar opvolgende stappen bestaat.

Afwijken van de regels

In de analoge fotografie is het belangrijk dat deze stappen volgens vaststaande regels worden gezet. Het onderwerp moet scherp in beeld staan, de belichting moet correct zijn, de ontwikkeling van film en daarna de vergroting moet onder geconditioneerde omstandigheden gebeuren. Kortom, er mag niets fout gaan! Het proces moet van begin tot eind nauwgezet en gecontroleerd worden uitgevoerd.
Maar het kan ook anders! Ik zoek juist de ‘fouten’ op. Door af te wijken van de regels zet ik de controle over het proces bewust aan de kant. Ik geef het toeval ruimte, daag het als het ware uit bij alle stappen van het proces. En dit alles met het doel om in het eindresultaat onvolkomenheden te krijgen. ‘Fouten’ die voor mij juist bijdragen aan de sfeer die ik in mijn landschapsverbeeldingen wil leggen. 

Portfolio

Een selectie van de op deze manier gemaakte werken heb ik samengebracht in het portfolio ’35 Verbeeldingen van het landschap’. Deze werken zijn in de periode 2018 – 2021 gemaakt. Ze zijn te koop en slechts in één enkele oplage beschikbaar. In het portfolio is de (ingelijste) maat en de prijs van de werken opgenomen.

Om het portfolio in te zien klik op:
’35 Verbeeldingen van het landschap’

Digitale gereedschappen

In mei j.l. ben ik, naast mijn analoge werk, gestart met het maken van landschapsbeelden die met digitale middelen en technieken worden gemaakt. Intussen zijn de eerste 25 beelden gereed. 
Van de eerste 25 werken heb ik eveneens een portfolio gemaakt. Deze werken bestaan nu (nog) alleen in digitale vorm. Al deze werken zijn te koop. Bij verkoop laat ik een print van hoge kwaliteit met een professionele afwerking maken. Voor verdere bijzonderheden over de afwerking klik hier.
De maat en de prijs van de werken is in het portfolio opgenomen. Net zoals de analoge werken zijn deze fotowerken in één enkele oplage beschikbaar.

Om het portfolio in te zien klik op:
’25 Verbeeldingen van het landschap’