Selectie uit de lockdownserie te koop


Scroll naar beneden voor de selectie


Bij de aankondiging van de 2e lockdown heb ik met mezelf de afspraak gemaakt om iedere dag een (foto)beeld te maken. Deze actie kun je zien als een re-actie op de naar mijn mening buitenproportionele maatregelen waar we ons al ruim een jaar mee moeten uiteenzetten.
Als schamel alternatief voor de onmogelijk gemaakte directe ontmoeting tussen kunstliefhebber en kunstenaar heb ik de resultaten dagelijks op de sociale media gedeeld.
Wat er ook mag/mocht of niet mag/mocht, en hoe de maatregelen de culturele sector verder en verder verlammen, de vrijheid om te beslissen over de inzet van mijn kunstzinnige activiteiten ligt nog altijd bij mezelf.

De ‘afspraak’ was voor mij aanleiding om met een techniek te werken die ik lange tijd ‘links’ heb laten liggen: de digitale fotografie, respectievelijk de digitale beeldvorming.
Ik ben op 15 december 2020 begonnen met de lockdownserie. Om er geen oneindig doorlopend project van te maken ben ik er op 27 april 2021 mee gestopt toen werd aangekondigd dat de horeca en de winkels wat meer ruimte kregen.
De lockdownserie bestaat uit 134 werken. Deze zijn allemaal gepost op zowel mijn Instagram- als mijn Linkedin-account.

De complete serie is hier te zien.

Digitale fotografie

Het lockdown-project heeft mijn houding ten opzichte van de digitale fotografie veranderd. Niet dat ik zal afstappen van de analoge technieken….! Zeker niet!! Maar ik heb met dit project het digitale medium goed kunnen verkennen. En het heeft me geleerd dat je ook met dit medium de beeldvorming naar je eigen hand kunt zetten.
Al doende ben ik uitgekomen bij een verbeelding van het landschap die naadloos aansluit bij de sfeer die ik in mijn analoge werken probeer te leggen. Een verbeelding die je brengt bij het vermoeden dat het landschap meer is dan het laat zien…

Selectie voor verkoop

Terugkijkend naar de resultaten van het project zou het jammer zijn om de beelden te veroordelen tot het digitale archief. Daarom heb ik besloten om een selectie van 45 werken in de verkoop te brengen. Het concept is hetzelfde als bij de verkoop van mijn analoge werken. Dat wil zeggen dat de werken slechts in één enkele, unieke, oplage worden verkocht.


Alle werken zijn in Fine Art kwaliteit geprint.
Formaat is 40 x 50 cm en 50 x 50 cm.
Papiersoort: Hahnemühle Photorag Bright White 310 gr/m2 (zuurvrij 100% lompenpapier met een zeer fijne structuur).
De print is voorzien van een UV-werende vernislaag en gemonteerd op een 2 mm dikke Dibond plaat
met ophangsysteem.

Prijs:
voor de 40×50 cm werken € 450
voor de 50×50 cm werken € 500

De print is randloos afgewerkt en kan direct worden opgehangen.
Tegen meerprijs kan het werk worden ingelijst. Lijstkeuzes in overleg.

De werken worden slechts in één enkele oplage gemaakt.
Bij ieder werk wordt een certificaat verstrekt


Portfolio

Hieronder het portfolio van de geselecteerde werken.
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Bij de afbeeldingen is het formaat en de prijs opgenomen. 
Als u belangstelling hebt neem dan gerust contact op.
Mail: info@wilfriesen.nl
Mobiel: 06 30399500