Wil Friesen exposeert in Hamburg.

Marziart Internationale Galerie Hamburg

Op 20 april, een prachtige lentedag met zomerse temperaturen,  is in Marziart Internationale Galerie te Hamburg de april expositie geopend. Er is werk te zien van zes kunstenaars uit verschillende landen.
De opening is verzorgd door Marion Zimmermann, galeriehoudster van Marziart. In haar inleidend praatje wijst ze op de natuur als verbindend element in het werk van de exposerende kunstenaars. De natuur en het landschap zijn tot op de dag van vandaag belangrijke inspiratiebronnen voor veel kunstenaars. Dit overkoepelend thema plaatst de expositie in een bijzonder licht.

Fotowerken Wil Friesen

Ook in het werk van Wil Friesen is de natuur, het landschap, een belangrijk thema. In Hamburg zijn enkele van zijn nieuwste fotowerken tentoongesteld.
Zijn werken kenmerken zich door een mystieke, soms sprookjesachtige stemming. Het gaat in zijn fotowerken niet om de schoonheid van het landschap. Het is vooral de sfeer die belangrijk is: geheimzinnig, als in een droom…. Als je in deze wereld treedt komt onwillekeurig de gedachte op dat de landschappen ook emoties hebben. Dat ze meer weten dan ze laten zien…..

Schilderijen en ruimtelijk werk

Het concept van de galerie is om elf keer per jaar een expositie te organiseren waaraan door zes kunstenaars wordt deelgenomen. De kunstenaars zijn steeds afkomstig uit verschillende Europese landen. Aan de april expositie wordt, behalve door Wil Friesen, door de volgende kunstenaars deelgenomen:
Sandra Brugger, Oostenrijk (schilderijen)
Peter Genßler, Duitsland (ruimtelijke werken)
Sabine Keil, Duitsland (schilderijen)
Edit Ulmer, Zwitserland (schilderijen, zie afbeelding links-onder)
MP Burgmayer, Duitsland (schilderijen, zie afbeelding rechts-onder).

Expositie

De expositie is nog te zien tot en met 16 mei 2018. De galerie is open van dinsdag tot en met vrijdag, van 13.30 tot 18.30 uur.

Marziart Internationale Galerie
Eppendorfer Weg 110
20259 Hamburg