Wil Friesen op ADAF 2016

ADAF 2016

Op 23, 24 en 25 september wordt in Amsterdam de 6e editie van de ADAF gehouden. De Annual Dutch Art Fair is een van de grootste en misschien wel belangrijkste kunstbeurzen in Nederland. Ruim 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland zorgen voor een aanbod van ruim 1.700 kunstwerken. Dit grote aanbod bestaat uit een ruime variatie aan kunstwerken zowel in de techniek die is toegepast als in de prijs. De kunstenaars zijn persoonlijk aanwezig en zullen graag alle gewenste informatie verstrekken over hun kunstwerken en hun werkwijze. Naast het gevarieerde kunstaanbod kan de bezoeker genieten van live muziek, een wijnproeverij en goede catering.

De landschappen van Wil Friesen

Onder de deelnemende kunstenaars kan op stand nummer 24 Wil Friesen worden aangetroffen met een selectie uit zijn recente werk. Wil Friesen is autonoom fotograaf. Met gebruikmaking van het analoge proces heeft hij in de loop der jaren een eigen techniek ontwikkeld die hem heeft gebracht bij unieke fotowerken met een mysterieuze, soms ook sprookjesachtige inhoud.  Doordat hij de analoge fotografische techniek op een geheel eigen wijze toepast zijn al zijn werken unicaten.
Het landschap, en vooral de bomen daarin,  is een belangrijk thema in zijn werk. Stil en schijnbaar onbewogen staan ze er, de bomen. Ze groeien onverstoorbaar door, zien alles, zeggen niets. Maar in de beelden van Wil Friesen lijken de bomen soms emoties te tonen. Lijkt een verwijzing zichtbaar te worden naar het vermoeden dat het landschap meer weet dan het laat zien.
Op de ADAF zijn onder andere vier werken te zien uit zijn serie ‘de bomen, ze staan er maar’. De serie, die uit zeven werken bestaat, is speciaal gemaakt voor een culturele grensmanifestatie die in september 2015 heeft plaatsgevonden.

Oudland

In het verlengde van het landschap liggen zijn Oudland beelden. De werkjes zijn ontstaan zonder de camera te gebruiken. Met een speciale toepassing van fotografische chemicaliën en traditioneel fotopapier heeft hij deze beelden gemaakt. Daardoor zijn het ook unieke beelden geworden die slechts in één enkele oplage zijn gemaakt. Vooral door het consequent aanbrengen van de illusie van een horizon in het midden van het beeld roepen ze onvermijdelijk associaties op met het landschap. Op de ADAF worden een 25-tal Oudland beelden, gemonteerd op zuurvrij passepartout karton met een formaat van 30×30, voor de speciale prijs van € 25 per stuk te koop aangeboden.

Open

Dit jaar wordt voor de eerste keer een feestelijke VIP-preview gehouden.
De preview is op vrijdag 23 september van 17.00 tot 21.00 uur.
Op zaterdag 24 en zondag 25 september is de kunstbeurs geopend van 11.00 tot 17.30 uur.
Kaarten voor de preview op vrijdag of voor de beursdagen op zaterdag en zondag kunnen online met korting worden gekocht.
Klik op tickets ADAF.

De 6e ADAF wordt gehouden in het
World Fashion Centre / Beursplaza
Koningin Wilhelminaplein 13
1062 HH Amsterdam

Route-informatie en verdere info is te vinden op ADAF 2016